We mogen weer!

Zoals jullie hebben gehoord mogen we vanaf donderdag weer het zwembad in om te trainen!

Wedstrijden buiten Oss zijn er voorlopig nog even niet bij, maar we gaan de komende drie maandagen gewoon onderlinge wedstrijden in ons eigen wedstrijdbad organiseren:

Welkom bij de Osse Swimming League!

De KNZB heeft een virtueel winter circuit ingepland voor junioren en jeugdzwemmers. Bij Arethusa mogen ook de minioren en de senioren meedoen. Je wordt ingedeeld in één van vier teams. Uitleg over de puntentelling verderop, maar veel belangrijker: samen met je team mag je een logo maken, een naam verzinnen voor je team, en we zouden het gaaf vinden als jullie een spandoek ontwerpen! Een yell hoort er eigenlijk ook wel bij natuurlijk. Heb je een idee, spreek dan je teamcaptain aan. Het hoeft niet allemaal klaar te zijn voor de eerste wedstrijd, die is aanstaande maandag al. Jullie kunnen juist tijdens de wedstrijd samen plannen maken in je team.

Teamindeling:

Alle tijden die worden gezwommen zijn officieel en tellen mee voor allerlei ranglijsten, als limieten voor kampioenschappen, enz.
Junioren en jeugdzwemmers worden bovendien opgenomen in de ranking van het virtuele wintercircuit, zowel individueel, als opgeteld namens Arethusa. Je kunt je zelfs plaatsen voor de landelijke finaleweek. 

Wil je meer weten over het KNZB virtuele wintercircuit klik dan hier

Maar je kunt met jouw team vooral de Osse Swimming League winnen! De programma’s van de verschillende wedstrijddagen staan vast en je trainer bepaalt de afstanden die je zwemt. Je kunt wel afmelden als je verhinderd of ziek bent. 

  • Elke zwemmer verdient punten voor zijn team.
  • Heel simpel, je kunt maximaal 300 punten per start krijgen.
  • Die staan voor 300 seconden = 5 minuten.
  • Zwem je de 100 meter vrije slag in 1 minuut en 30 seconden (= 90 seconden), dan win je dus 300 – 90 = 210 punten voor jouw team. 

Elke seconde die jij sneller zwemt levert jouw team dus meer punten op, en de tijd van de langzaamste zwemmer is net zo belangrijk voor het team als de tijd van de snelste zwemmers.

Na elke wedstrijd wordt een tussentijd bekend gemaakt.

De jury (= Wesley) houdt er zo nodig in de puntentelling rekening mee of er in jouw team afmeldingen zijn.

De uitnodiging ga je komende week ontvangen via de normale kanalen.

Wanneer

Maandag 23 november, 30 november en 7 december!

Minioren / Junioren 1-2:

  • 18:00 Inzwemmen en opbouw
  • 18:20 Wedstrijd start
  • 19:20 Einde wedstrijd, omkleden en naar huis

Junioren 3-4 / Jeugd / Senioren: 

  • 19:30 Inzwemmen
  • 19:50 Wedstrijd
  • 20:50 Einde wedstrijd, opruimen, omkleden en naar huis

Waar

Wedstrijdbad Oss

Hulp gezocht!

Om deze wedstrijden mogelijk te maken, kunnen we niet zonder jullie hulp en vragen daarom ook om bijgevoegd formulier in te vullen. De taken zullen bestaan uit: Coördineren van de voorstart, Corona verantwoordelijke en keerpuntcommissaris. Het leuke aan deze wedstrijden is dat iedereen mag helpen, je hoeft dus geen official te zijn. Dit biedt een inkijkje in deze ontzettend leuke functie en brengt je dicht aan de badrand! Dus geef je snel op en doe mee. De starter, kamprechter, jury en tijdwaarnemers worden ingevuld door onze ouders met de benodigde bevoegdheid. Gebruik deze link om je aan te melden om mee te helpen!