Smoelenboek

Maak hier kennis met onze leden. Zo nu en dan worden er nieuwe smoelen aan het boek toegevoegd. Wie aan de beurt is geweest, geeft het stokje door!


Naam: Isolde van Duijn.
Geboortedatum: Ik ben 14 jaar oud en ik ben op 4 januari 2007 geboren
Sectie: recreanten, al 6 1/2 jaar

Ik heb een klein broertje en een vader die ook zwemmen, maar zij zijn wedstrijdzwemmers waardoor het vaak in huis een competitie was tussen mij en hun. Ook mijn zusje heeft zwemmen geprobeerd bij de recreanten maar stopte er snel mee. En mijn moeder is snel bang van dieper water waar ze niet in kan staan. Het punt is dat zwemmen ons zeker samen bracht als een familie.

Wat vind je het leuke aan jouw tak van zwemsport? 
Er liggen minder verwachtingen op je schouders zoals je pr (persoonlijk record ) want het focust meer op techniek (heel erg bedankt Jan!) in plaats van snelheid.

Waarom zouden leeftijdsgenootjes ook moeten gaan zwemmen bij de recreanten?
Het is goed voor je conditie zonder dat het echt slopend is. Ook is het best een sociale sport ook al is het geen teamsport want je wordt vaak bevriend met de mensen in jouw eigen baan.


Naam: Brecht van Ravensteijn. Ik woon in Berghem samen met mijn papa, mama en broertje Niels. Mijn papa helpt binnen Arethusa met het ophalen van oud papier en mijn mama zwemt sinds kort bij de Masters.
Geboortedatum: Ik ben 9 jaar oud en geboren op 4 november 2011.
Sectie: Ik zwem bij het wedstrijdzwemmen, Minioren 3 en dat is erg leuk.

Nu in LockDown sport ik veel buiten en vind ik dat ze een heel leuk programma hebben gemaakt om toch samen bezig te kunnen zijn. Ik was erg blij dat we weer buiten mochten gaan zwemmen en rij met veel plezier 2x in de week naar Andel.

Daar geniet ik van in het water in duiken en lekker samen zwemmen! Ik vind het extra leuk dat ik nu met mijn mama in de baan lig en sneller ben dan haar.

Naast zwemmen bak ik ook nog graag koekjes en taarten, ik knutsel, teken en ben vaak creatief bezig. Maar ik ben ook graag buiten op de trampoline, onderweg met de step of skeelers.

Wat vind je het leuke aan jouw tak van zwemsport? 
Ik vind de vlinderslag heel leuk en samen wedstrijden zwemmen, samen is het dan naast de wedstrijd ook erg gezellig langs de kant met elkaar aanmoedigen en kletsen.

Waarom zouden leeftijdsgenootjes ook moeten gaan wedstrijdzwemmen?Ongeveer de helft van Nederland bestaat uit water en als je goed kan zwemmen kan je jezelf altijd redden uit het water. En het is gewoon een hele leuke sport om te doen en dan mag je gewoon heel veel zwemmen!


Naam: Djoeke Brands
Geboorte datum: 08-06-2010
Sectie: Waterpolo, team EG1
Lid sinds: Ik ben met waterpolo begonnen via try-outsport in november 2018. Ik was zo enthousiast dat ik ben gebleven en nog steeds met veel plezier zwem.

De eerste maanden was het vooral veel leren, zwemslagen, waterpolo regels, nieuwe teamgenootjes, gooien met de bal vanuit het water. De competitie was toen al volop bezig, ik mocht helaas dat seizoen niet mee doen. Maar ik zat wel elke thuiswedstrijd aan het bad en heb daar heel veel van geleerd.

Mijn eerste wedstrijd zal ik niet snel vergeten. We mochten in 2019 naar Amersfoort voor NK waterpolo, jeugd onder 12 jaar.
Ik vond het heel spannend, mijn eerste wedstrijd, NK, nieuw team.
Maar wat een super ervaring was dat, in 2 dagen meerdere wedstrijden mogen spelen dus ik kwam er wel gelijk goed in. Ik heb zelfs nog een goal gescoord. We werden toen gewoon 7e van Nederland, van de 20 deelnemende teams! Na dit weekend werd ik alleen maar enthousiaster.

Hierna zijn we doorgegaan met een paar toernooitjes in de zomerperiode, in september 2019 was ik klaar voor de competitie!

We speelden met een gemend team, heel fanatiek en het ging ook best wel goed. De ene wedstrijd wonnen we om daarna weer te verliezen. Ik leerde hoe het was om tegen andere teams te spelen, niet altijd even sportief overigens.
Helaas hebben we de competitie niet kunnen afmaken, Corona gooide roet in het eten. We moesten nog een paar wedstrijden en stonden 2e, we wilde nog even doorknallen maar helaas ging dat niet meer.

We zijn nog even gestart in september 2020, maar na 2 wedstrijden werd ook dat weer stop gezet, om vervolgens helemaal niet meer te mogen trainen in het bad.

Wat vind je het leuke aan jouw tak van zwemsport?
Waterpolo is een teamsport, balsport en dat gecombineerd met zwemmen wat ik het liefste doe, dit is voor mij de ideale sport. Het is wel een heel intensieve sport. We trainen 3x in de week en tijdens de competitie vaak nog extra dag van de wedstrijd. Maar ik ga met heel veel plezier naar de training en naar de wedstrijden.

Waarom zouden leeftijdsgenootjes ook waterpolo moeten gaan spelen?
Als je houdt van zwemmen en uitdaging, samen met leeftijdsgenootjes in een team, dan zou waterpolo zomaar iets voor jou kunnen zijn. Doordat we zoveel met elkaar trainen en spelen zijn het inmiddels ook goede vrienden geworden. Wel belangrijk is dat je tegen een stootje kan. Het allerleukste vind ik de wedstrijden, omdat je dan wat je hebt geleerd in de trainingen kan toepassen, kijken of het werkt.