Oss krijgt een nieuw zwembad

Zoals jullie ongetwijfeld al hebben gehoord gaat het Golfbad verhuizen. Wij verhuizen natuurlijk mee…

De locatie
Hoewel het wedstrijdbad nog relatief jong is, is het Golfbad in zijn geheel aan vervanging toe. Het duikplankenbad is bijna 50 jaar oud en het Golfbad dateert uit 1983.

De verschillende opties om te renoveren, een nieuw zwembad neer te zetten op dezelfde plek, of een compleet nieuw bad op een andere locatie neer te zetten zijn onderzocht. De gemeenteraad heeft besloten om een nieuw zwembad te bouwen. Dat komt in Berghem, naast de Weg van de Toekomst (Megensebaan).

De bedoeling is dat het nieuwe bad er in 2025 staat, al leert de ervaring dat dat best nog wat vertraging zal oplopen.

Hoe gaat het er uit zien?
De eerste helft van 2021 wordt besteed om samen met de gebruikers op een rij te zetten wat de wensen en eisen zijn voor het nieuwe bad. Samen met alle andere verenigingen wordt ook Arethusa goed betrokken in het proces. De trainers van de verschillende afdelingen hebben hun input geleverd en er is een uitgebreide lijst opgesteld, vol punten die niet vergeten moeten worden.

Zoals het er nu naar uitziet komt er naast een aantrekkelijk recreatiebad, een sportbad met 10 banen – dus 25 meter breed – inclusief alle voorzieningen voor zwemles, recreatief zwemmen, waterpolo en wedstrijdzwemmen. Onderzocht wordt nu of dat 34 meter lang wordt, of dat een 50 meter bad haalbaar is. Uiteraard is Arethusa groot voorstander van een 50 meter varian. Dan zou er genoeg water zijn om alle activiteiten van alle verenigingen, die nu verspreid over de drie bassins plaatsvinden, in één bad onder te brengen. Het moet echter wel passen binnen het budget dat de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld. Onze voorzitter Loe van Erp, oud-voorzitter Paul van Oorschot en Paul van den Heuvel zijn intensief bij het traject betrokken. Heb je suggesties, dan kun je die bij één van hen kwijt.

Blijf op de hoogte
De gemeente heeft een pagina op haar website gemaakt voor het nieuwe zwembad.

Geen reacties op "Oss krijgt een nieuw zwembad"