Maak kennis met: Hugo van der Sanden

In deze rubriek maken we kennis met leden die zich inzetten voor de club. Deze keer: vrijwilligerscoördinator Hugo van der Sanden.

Hoe ben je bij Arethusa terecht gekomen?

Toen ik tien was ben ik bij de club gekomen. Ik was net klaar met mijn zwemlessen bij het Golfbad en probeerde verschillende sporten uit. Toen kwam ik waterpolo tegen. Nu ben ik 27 en met een sabatical van 2 jaar zit ik 15 jaar bij de club als speler, trainer en nu ook bestuurslid.

Waar heb je gespeeld?

In het begin heb ik aan veel minipolo toernooien meegedaan en in alle klassen (F tot en met A) van de Jeugd gespeeld. Daarna ben ik met Heren 3 kampioen geworden en nu speel ik in het tweede.

Wat vindt je het leukst aan Arethusa?

Arethusa is als een tweede huis voor mij. Als ik in de zomervakantie niet kon trainen dan was ik de eerste week van het seizoen iedere dag op iedere mogelijke training die ik mocht volgen, te vinden. Daarnaast vind ik het leuk om met je team samen te werken om in de competitie te presteren en na een wedstrijd het net zo gezellig te hebben als van tevoren, ondanks dat je afgepeigerd bent. Dat is Arethusa.

Je zorgt voor de vrijwilligers bij Arethusa, wat houdt dat precies in?

Ik zorg/monitor/motiveer/enthousiasmeer onze leden om een vrijwillige taak op te pakken zodat onze club draaiend blijft. Een voorbeeld: de trainers die op de kant staan om onze trainingen te verzorgen, die regel ik. Soms komen vrijwilligers zelf met het initiatief om iets te gaan doen, of stromen ze door vanuit een schoolstage. Soms vragen we ouders om zich in te zetten tijdens de training of wedstrijd, in plaats van een boek te lezen op de tribune.

Waarom zijn vrijwilligers belangrijk voor een club als Arethusa?

Een club bestaat niet zonder vrijwilligers. Wij als Arethusa hebben enthousiaste mensen nodig langs de kant, aan de deur om nieuwe sporters te verwelkomen, in onze kantine, achter de jurytafels, voor ons materiaal en niet te vergeten op de oud papier wagens. Omdat wij geen geld mogen verdienen, kunnen we het ook niet buiten onze club spenderen. Dus hebben we trouwe en loyale mensen nodig die graag een steentje bij dragen om alles draaiende te houden.

Waar zijn de vrijwilligers nu nodig?

Momenteel zijn we bezig om een open dag bij Arethusa te organiseren. We hebben dringend enthousiaste mensen nodig om die dag te draaien. We hebben mensen nodig van al onze secties voor deze dag. Niet alleen van wedstrijdzwemmen of Waterpolo, maar ook gezichten die we vaak terugzien bij onze recreanten en de zwemles. Zo kunnen op deze open dag informatie geven over alles wat we potentiële leden aan kunnen bieden binnen de club.

Ook zoeken we nog een paar slimme, gemotiveerde jonge koppen die onze jeugdcommissie willen komen versterken. De jeugd is soms innovatiever dan wij ‘oudjes’. We kunnen hun slimme ideeën goed gebruiken!

Waar kunnen nieuwe vrijwilligers zich melden?

Nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij mij persoonlijk op het zwembad of via mijn email/telefoonnummer, deze zijn te vinden op onze site!

Geen reacties op "Maak kennis met: Hugo van der Sanden"