Even kennismaken met: voorzitter Loe van Erp

Waarom ben jij trots op Arethusa?
Ik heb mijn zwemdiploma’s gehaald bij Arethusa, daarna ben ik begonnen bij de recreanten. Toen zwom een paar banen verderop al Paul van den Heuvel zijn baantjes. Na 30 jaar afwezigheid terug komen bij Arethusa en dan zien dat veel mensen van destijds nog steeds actief en betrokken zijn bij deze club, dat vind ik fantastisch. Daar ben ik ongelofelijk trots op.

Er zijn al veel kleine successen geboekt en natuurlijk heb ik daar een deel aan. Door tijd, plaats, personen en omstandigheden vallen stukjes nu op hun plaats en daar komen mooie dingen uit voort. We hebben een communicatieteam dat is gevormd uit de secties waterpolo en wedstrijdzwemmen. En er komt nu een nieuwsbrief aan, als dat geen mooi voorbeeld is!

Arethusa wordt weer één vereniging!

Waarom ben je uiteindelijk waterpolo gaan spelen?
Dat is erfelijk bepaald, dat heb ik echt van mijn vader en ooms met de paplepel ingegoten gekregen. Ik mag het nu weer doorgeven aan mijn kinderen.

Wat drijft jou als voorzitter van Arethusa?
Het verenigingsleven past mij. De grote lijnen uitzetten en dan samen die zaken voor elkaar krijgen. Met creatieve breinen om mij heen de vereniging weer tot leven brengen en dan zien dat puzzelstukjes in elkaar vallen. 

Welke stempel wil je drukken op het voorzitterschap? Hoe wil je herinnerd worden?
Ik neem mijn voorzitterschap heel serieus en doe dat werk met veel plezier. Ik ben één in een lange rij van voorzitters en gebruik mijn talent om dat in te zetten voor Arethusa. Ik zou wel graag zelf mijn vertrek willen bepalen en als ik dán de dankbaarheid ervaar voor wat ik heb gedaan, is dat voor mij voldoende. Neemt niet weg dat ik wel op een paar succesjes hoop die in mijn bestuursperiode plaatsvinden.

Wat betekent een nieuw zwembad voor Arethusa? 
Dat we de komende 50 jaar verzekerd zijn van een kwalitatief goede zwemfaciliteit voor de regio en voor alle betrokken verenigingen. 

Wat wil je onze leden nog meegeven?
We hebben jullie nodig. Kijk waar jij als vrijwilliger het verschil kan maken en haal daar genoegdoening uit. Dus spreek bijvoorbeeld de trainers van je kinderen aan en vraag hen waar jij bij kunt helpen.

Een vereniging is niks zonder haar leden. Arethusa heeft wel heel bijzondere leden. Want bijna alle leden hebben hun contributie doorbetaald, zonder daar reguliere trainingen voor terug te hebben gehad. Deze solidariteit en loyaliteit is enorm en laat wederom zien wat een fantastische vereniging Arethusa is. 

We moeten het samen doen, samen de schouders eronder. Blijf betrokken, blijf luisteren en omkijken naar elkaar! 

Tot slot: waar staat Arethusa over 5 jaar? 
Ik hoop dat we dan zover zijn dat we kunnen zeggen:  “Arethusa is een vereniging met 1 kloppend hart “

Geen reacties op "Even kennismaken met: voorzitter Loe van Erp"