Seizoen Open Water Zwemmen 2018 Van Start Gegaan

Het open water zwem seizoen is nu begin juli alweer in volle gang. Door heel het land zijn wekelijks wedstrijden te zwemmen, zie de volledige agenda van het open water zwemmen op de website van de KNZB: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/openwaterzwemmen/wedstrijdkalender/

Ook de zwemmers van Arethusa doen hier aan mee waarin met regelmaat prijzen worden gewonnen bij de verschillende klassen door o.a. Jo-An Mudde, Paul van den Heuvel, Marco van Rooijen, Martine van Onna (zie foto), …

Prijsuitreiking Martine van Onna - 7 juli 2018 Vianen

Wat is Open Water Zwemmen?

We krijgen vaak vragen wat open water zwemmen nu precies is.
Open Water zwemmen is de tak van wedstrijdzwemsport die zich afspeelt in het buitenwater. In meren, kanalen, (recreatie)plassen en op zee. Nederland kent een rijke historie in het Open Water zwemmen met ook internationaal veel succes. Recentelijk zijn Maarten van der Weijden, Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal natuurlijk de bekendste Open Water zwemmers!

Voor wie nog nooit in aanraking gekomen is met Open Water zwemmen adviseren we, probeer het eens! Het is een van de meest pure vormen van de wedstrijdzwemsport. Naast techniek en conditie is het ook een sport waarin het tactische aspect ook belangrijk is. Navigeren in het water, positie kiezen in een groep, op het juiste moment toeslaan, en dan ook nog goed je energie weten te verdelen.

Ook voor recreanten!

Naast de wedstrijden zijn er ook leuke prestatietochten voor alle leeftijden en elk niveau zwemmer.

Vrijwel alle organisaties bieden een breed aanbod aan afstanden. Voor recreanten zijn er zo genaamde “prestatietochten”, vaak 250, 500 of 1000 meter lang.

Open Water Zwemmen bij Arethusa Oss

Binnen Arethusa is er een groep zwemmers die wekelijks in het open water zwemmen. Vaste avond is de donderdagavond om 19:30 u bij de Lithse Ham in Lith (gemeente Oss). Zin om mee te komen zwemmen of eens te proberen/kijken of het wat voor je is? Kom gerust langs en sluit je aan bij de groep. Het is gezellig en voor ieder niveau.

open water zwemmers Arethusa

Osse Maasrace – 15 September 2018

Tevens houdt Arethusa jaarlijks haar eigen open water wedstrijd, de “Golfbad Osse Maasrace”. Deze wordt dit jaar gehouden op zaterdag 15 september 2018 in de Lithse Ham te Lith (gemeente Oss). Noteer de datum in uw agenda en ga de uitdaging aan!
Informatie is te lezen op de website www.ossemaasrace.nl

Osse Maasrace 2018

Geen reacties op "Seizoen Open Water Zwemmen 2018 Van Start Gegaan"


    Reageren?

    Beetje HTML is OK