Minioren

Voor zwemmers onder de 12 jaar is er een aparte afdeling binnen de wedstrijdploeg, de minioren. De minioren worden weer onderverdeeld in de Techniekschool en Techniekacademie. In deze groepen leer je de technieken van alle wedstrijdslagen, starts en keerpunten volgens het MOZ systeem (Fundament en Traintechniek). Zodra je de basis (Techniekschool) beheerst ga je al meedoen aan Swimkickwedstrijden, waar je uitkomt tegen de zwemmende jeugd uit de rest van Brabant. Voor de meer gevorderde minioren zijn er Miniorenwedstrijden  (voorheen Speedo). Voor alle minioren zijn er dus regelmatig onderlinge wedstrijden waar wedstrijdervaring kan worden opgedaan.

Het feit dat je bij de minioren hoort betekent niet dat je geen contact hebt met de rest van de groep. Veel wedstrijden en vrijwel alle activiteiten buiten het zwembad worden georganiseerd voor de hele ploeg. En je ziet de andere zwemmers natuurlijk tijdens en rond de trainingen.

Schema trainingen

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
08:00
Minioren
instructiebad (1 baan)
08:00 - 10:00
09:00
17:00
Minioren
wedstrijdbad (4 banen)
17:30 - 18:30
18:00
Minioren
wedstrijdbad (1 baan)
18:00 - 19:30
19:00

Maandag

  • Minioren
    17:30 - 18:30

Donderdag

  • Minioren
    18:00 - 19:30

Zaterdag

  • Minioren
    08:00 - 10:00
No trainingen available!

Trainers

Wedstrijden & andere activiteiten

Minioren uit de techniekschool doen mee aan de volgende wedstrijden:

 

Naast bovenstaande wedstrijden hebben we ook onze onvervalste clubkampioenschappen die ieder seizoen worden georganiseerd voor al onze clubleden. Voor de echte open water bikkeltjes is er ook nog onze eigen Harense Smid Zwemrace.

Natuurlijk wil je als wedstrijdzwemmer zoveel mogelijk wedstrijdervaring opdoen! Het spreekt daarom voor zich dat je aan de meeste wedstrijden meedoet! Mocht het onverhoopt niet lukken om bij een wedstrijd aanwezig te zijn kun je je afmelden door te mailen naar techniekschool@arethusa.nl en inschrijvingen@arethusa.nl  Voor alle wedstrijden geldt; tijdig afmelden anders riskeer je een administratieve heffing (boete KNZB), deze is voor eigen rekening. Je kunt op de Wedstrijdkalender zien welke wedstrijden op het programma staan.

Tijdens normale wedstrijden staat snelheid centraal. Degene die als eerste aantikt is de winnaar. Er zijn veel belangrijke dingen die er voor zorgen dat je goed kunt zwemmen. Je hebt een goed uithoudingsvermogen nodig, maar ook kracht, lenigheid en TECHNIEK! Als de techniek op jonge leeftijd goed is, heb je daar je hele zwemloopbaan voordeel van. Vanuit de wetenschap dat techniek bij minioren zeer belangrijk is, is er een wedstrijdvorm bedacht waarbij techniek centraal staat.
Er is een techniekwedstrijd ontwikkeld voor elke wedstrijdslag. Er kan worden gezwommen op 3 niveaus; BRONS, ZILVER en GOUD. Hoe hoger het niveau, hoe meer techniekaspecten er beoordeeld worden. Elke deelnemer krijgt na afloop een diploma met daarop het behaalde resultaat.

Belangrijke spelregeltjes