Zwemles – veilig zwemmen in Oss

23 mei 2020 — Belangrijke update

Beste zwemlessers en ouders,

We gaan as woensdag (27 mei) weer starten met de zwemles!

Dit zal gebeuren op de aangepaste tijden, maar wel met de gebruikelijke instructeurs.

Ivm de richtlijnen van het RIVM en hierdoor de beperkingen qua ruimte voor omkleden etc. hebben we besloten alle groepen 1x in de week 60 min te laten zwemmen. De zwemlestijden worden:

Woensdag 18.30-19.30: alle kinderen die in groepje 3 zwemmen

Zaterdag 8.00-9.00 uur: alle kinderen die in groepje 2 zwemmen

Zaterdag 9.00- 10.00 uur: alle kinderen die in groepje 1 zwemmen

Zaterdag 9.00-10.00 uur: alle kinderen die in groepje 4, 5 en 6 zwemmen

Als toevoeging en om alles in goede banen te leiden zal er een zogenaamde coronaverantwoordelijke zijn (herkenbaar aan hesje) – iedereen wordt geacht de instructies van deze persoon te volgen.

Belangrijkste ter voorbereiding om naar de zwemles te komen:

– Zwemkleding heb je aan onder je kleren, het liefst komen in badkleding, badjas en slippers

– Ouders van groepje 4,5,6 komen niet in het zwembadgebouw, kinderen worden buiten opgevangen. Kinderen hebben een tas mee, waarin ze hun kleding doen, die nemen ze mee naar het zwembad. Er mag geen kleding in de kleedkamers blijven hangen. Zwemmers worden na de zwemles door hun instructeur weer naar buiten gebracht.

– Voor groepje 1,2,3 geldt dat er per zwemmer 1 ouder mee mag in de kleedkamer. Gebruik maken van kleedkamer 3,4,5,6. Per kleedkamer mogen er maximaal 4 ouders en 4 kinderen aanwezig zijn. Kleding wordt in een tas gestopt en door de ouder meegenomen of door de zwemmer. Zwemmers worden opgehaald in de kleedkamers en worden na de les weer naar de kleedkamer gebracht. Ouders mogen niet in het zwembadgebouw wachten, maar moeten buiten wachten tijdens de zwemles.

– Afstand houden, ook voor entree

– We volgen de route van het golfbad (Vanaf maandag staat er een link met route filmpjes op de site van het Golfbad). Groepje 1,2,3 volgt de route van niveau 1 en 2, groepje 4,5,6 de route van de banenzwemmers. Kijk hier goed naar voordat je naar het zwembad komt!

Belangrijk om te zeggen is dat we alleen kunnen zwemles geven als iedereen zich aan de regels blijft houden en vragen we iedereen om de instructies te blijven volgen.

Daarnaast moeten wij als instructeurs 1,5 m afstand houden van de kinderen (uitgezonderd noodsituaties). Dit betekent dat we niet kunnen lesgeven, zoals U dat van ons gewend bent, maar dat er voornamelijk les wordt gegeven vanaf de zwembadrand. De zwemles zal er dus anders uit gaan zien, maar uiteraard doen we ons best om er voor te zorgen dat de kinderen zwemveilig worden!

Vragen over de zwemles zelf en hoe het met uw kind gaat kunnen via de mail worden gesteld (zwemles@arethusa.nl) en niet ter plaatse aan de instructeurs. We proberen dan zo snel mogelijk een antwoord te geven.

Voor alle uren zijn we nog op zoek naar ouders die aanwezig willen zijn als coronaverantwoordelijke. Mocht U ons daar bij willen helpen, stuur dan een mailtje naar zwemles@arethusa.nl.

Wij hebben er weer enorm zin in en hopen jullie vanaf woensdag weer te zien!

Groetjes,

Kader en instructeurs zwemles Arethusa

========
========

Veilig zwemmen begint met zwemles. En nog misschien nog belangrijker: om met plezier te kunnen zwemmen is het belangrijk dat je kind zich als een vis in het water voelt! Want pas als een kind zich veilig en vrij voelt in het water, vindt hij of zij het zwemmen en de zwemles prettig, in plaats van een noodzakelijk kwaad.

Plezier tijdens de zwemles

Bij Arethusa draait alles om het plezier dat zwemmen biedt. En daarom besteden wij veel aandacht aan de kinderen. Naast het aanleren van de juiste technieken en het opbouwen van conditie, geven wij de kinderen de kans om vertrouwd te raken met het water. Wij vinden het belangrijk dat ook de ouders dit zien en ervaren!

We geven zwemles in kleine groepen van 8-10 kinderen. Iedere groep wordt begeleid door minimaal eenn ervaren kracht en een assistent. Wij gaan ervan uit dat ieder kind anders is en anders leert. De SuperSpetters methode helpt daarbij. Van alle kinderen worden de vorderingen in de gaten gehouden. Wanneer een kind klaar is voor de volgende groep kan het doorgaan. Kinderen die moeite hebben met zwemmen kunnen bijles krijgen.

SuperSpetters KNZB-diploma als stevige zwemles basis

zwemles Superspetters KNZB

Met SuperSpetters zwemles leren kinderen op een veilige, snelle en leuke manier zwemmen!

Het duurt gemiddeld 2 jaar voor een kind om het nieuwe SuperSpetters KNZB-diploma te behalen. Dit is vergelijkbaar met het klassieke zwem-ABC.

Zwemles bij Arethusa vergt tijd, energie en geduld. Het levert een stevige basis voor een levenlang zwemplezier. En als je het echt leuk vindt, ben je klaar voor de zwemsport! Arethusa heeft heel veel mogelijkheden. De secties wedstrijdzwemmen, waterpolo en recreanten hebben verschillende teams en groepen waar je terecht kunt. Meer informatie vind je op deze website!

Arethusa biedt iedereen de mogelijkheid om op een prestatieve of recreatieve manier, maar bovenal met plezier met zwemmen bezig te zijn!

Zwemles Seizoen 2019 / 2020

Start zwemles:
21 augustus 2019

Kijklessen:
5 oktober 2019
11 januari 2020
4 april 2020
6 juni 2020

Proef- / diplomazwemmen (onder voorbehoud):
16 / 23 november 2019
7 / 14 maart 2020
27 juni / 4 juli 2020

Geen zwemles:
25 december 2019 t/m 1 januari 2020 (kerstvakantie)
25 april t/m 2 mei 2020 (meivakantie)

Tijden waarop er zwemles gegeven wordt

Woensdag: 18.00-18.30 uur (diep), 18.30-19.00 uur en 19.00-19.30 uur (ondiep)
Zaterdag: 8.00-8.30 uur (ondiep), 8.30-9.00 uur (ondiep), 9.00-9.30 uur en 9.30-10.00 uur (ondiep en diep)

Alle kinderen krijgen 2 maal per week zwemles. De contributie bedraagt 360 euro per jaar (36.00 euro per maand, in juli en augustus wordt er geen contributie ingehouden). Het inschrijfgeld is 10 euro.