Zwemles wordt leuker met nieuwe methode

Arethusa stapt over van de al bekende ABC zwemdiploma naar het nieuwe SuperSpetters. SuperSpetters is de nieuwe KNZB zwemlesmethode waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen en veel aandacht is voor persoonlijk contact.
Kinderen vanaf 5 jaar krijgen in kleine groepjes zwemles van gediplomeerde lesgevers. Na de periode waarin kinderen gewend raken aan het water, worden eerst de crawlslagen aangeleerd en vervolgens de enkelvoudige rugslag en de schoolslag.

Opbouw zwemles

In de eerste fase van de zwemles raken kinderen gewend aan het water. Na deze fase staan de borstcrawl en rugcrawl centraal. Dit zijn voor veel kinderen natuurlijke zwemslagen, die daardoor makkelijker aan te leren zijn. Later in het traject leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Verschillende survivalelementen, bijvoorbeeld de HELP-houding, hurksprong en draai lengte as worden al in een vroege fase aangeleerd. We vinden het namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar dat ze zich ook kunnen redden in het water tijdens onverwachte situaties.
Tijdens de zwemlessen maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine flippers). Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren op het oefenen van de zwemslagen en leren ze sneller zwemmen.

Communicatie

Een belangrijk onderdeel van SuperSpetters is de communicatie met ouders en het kind. Voor de start van de zwemlessen worden ouders goed geïnformeerd over het zwemlestraject en ouders worden middels voortgangsgesprekken gedurende de zwemlessen op de hoogte gehouden van de voortgang. Tijdens kijklessen kunnen ouders aan de badrand de vorderingen van het kind aanschouwen.

Voor meer informatie: www.superspetters.nl.

Geen reacties op "Zwemles wordt leuker met nieuwe methode"


    Reageren?

    Beetje HTML is OK